Slovenski poganjalec Bixie na Kickstarterju

Anja Mrevlje 27.09.2019
Bixie

Poganjalec, ki ga slovenska ekipa predstavlja na Kickstarterju je v celoti oblikovan in izdelan v Sloveniji. Dovršenega videza pa ne definira le slovenski bukov les, ampak tudi dodelan sedež in ročke iz naravnega usnja. Navdih za oblikovanje celotnega izdelka je namreč ekipa dobila v naravi ter domačih gozdovih, ki nas obdajajo. 

Ekipa Bixie.

Bixie je bil oblikovan predvsem z mislijo na želje otrok, ki si predvsem želijo posnemati svoje starše. Zato je oblika poganjalca enostavna in očitno spominja na obliko pravega kolesa. Poleg tega je višina sedeža prilagodljiva in je tako izdelek primeren za otroke stare od leta in pol do štirih let.

Idejo za izdelek je arhitekt in kreator kampanje Andrej Kregar dobil, ko je njegova hči dopolnila eno leto in je začel razmišljati, kaj bi ji lahko podaril in sam izdelal. Ni dolgo trajalo, ko se je lotil poganjalca, seveda mu njegov poklic ni dopuščal, da bi naredil nekaj enostavnega, ampak je seveda razvil povsem novo vrsto poganjalca iz masivnega lesa.

Poganjalec Bixie.

Vsi sestavni deli poganjalca so naravni, prav tako je naraven premaz za les, ki ga ščiti pred vremenskimi vplivi. Premaz sestavlja naravni vosek in olja ter ga otroci brez posledic za zdravje lahko poližejo. Vsi uporabljeni materiali so lahki in naravni, zato so zanesljivi in varni za otroke. Razvoj in izdelava koles Bixie je trajnostna in okolju prijazna.

Slovenski projekt in kampanjo Brixie lahko podpremo na spletni strani kickstarter.com.

Fotogalerija

Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie. Poganjalec Bixie.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika