MotörCity - Blues, rock in motorji v Tolminu

Foto: motor city

Prihodnji teden se pričenja druga edicija najmlajšega poletnega festivala na tolminskem Sotočju, festivala MotörCity. Vsi ljubitelji blues in rock glasbe bodo na idilični festivalski lokaciji, v senci dreves ob rečnih strugah Soče in Tolminke, lahko uživali vse od četrtka, 16.8., do nedelje, 19.8.2018. MotörCity pa je tudi festival za ljubitelje motorjev, saj je ena od njegovih ključnih posebnosti  nagradno žrebanje, v katerem bo organizator enemu od obiskovalcev podaril motocikel – v letošnjem letu bo izžreban nov lastnik motocikla kultne znamke Harley-Davidson, druga pa je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

Ob-festivalsko dogajanje in ekologija

Tudi letos bo poskrbljeno za dnevne aktivnosti. Za vse motoriste bodo dnevno organizirane panoramske vožnje po slikoviti bližnji okolici Tolmina v organizaciji MK Soča. Prav tako bodo na voljo številne stojnice s hrano in pijačo in tematske trgovinice. Soča in Tolminka pa bosta nudili potrebno ohladitev in plažo za sprostitev.
 
Poudariti pa je potrebno tudi, da je MotörCity ekološko osveščen festival: na prizorišču je na voljo brezplačna pitna voda, vsa embalaža, ki se koristi na festivalu (kozarci, krožniki ipd.) je biorazgradljiva, za vse, ki boste na festivalu kampirali bodo na voljo brezplačni biorazgradljivi klini za šotore, poskrbljeno je za ločevanje odpadkov, v ponudbi hrane je tudi mnogo veganskih opcij.

Vstopnice in brezplačen vstop

Festivalske vstopnice (omejena količina) in dnevne vstopnice (za petek, 17.8. in soboto,18.8) so na voljo preko spletne trgovine MH Shop, preko sistema Eventim in na bencinskih servisih Petrol. Organizator pa ponuja tudi VIP nadgradnjo festivalske vstopnice.
 
Letošnja novost festivala je prost vstop za vse voznike mopedov, motociklov in starodobnikov.
Vozniki mopedov, motociklov in/ali starodobnikov, ki bodo prejeli brezplačno vstopnico na festival ne sodelujejo v žrebu za glavno festivalsko nagrado (motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary). V primeru, da želi voznik, ki je prejel brezplačno vstopnico, sodelovati v žrebu, mora svojo vstopnico kupiti. Sopotniki morajo vstopnico kupiti.

  • 16.08.2018, 00:00
  • Tolmin
  • Sotočje

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča

Novi katalog IKEA 2019

Švedski pohištveni gigant IKEA vsako leto v začetku avgusta predstavi katalog novosti za prihodnje leto, ki vsako leto prinesejo nove trende pri opremljanju interierja. Prve fotografije so že tu. Več

Najboljše fotografije posnete z dronom 2018

Vse več fotografov poskuša neverjetne posnetke ustvarjati s pomočjo dronov. Številni se tudi odločijo sodelovati v največjem natečaju za fotografije posnete z dronom. Letos je bilo na tekmovanje prijavljenih preko 4.400 fotografij iz 101 države. Poglejmo, katere izmed njih so prepričale žirijo. Več