Festival urbane kulture Slovenije - #FUKSi 2018

#FUKSi 2018

Britanska glasbena skupina Morcheeba se vrača v našo prestolnico na krilih devetega albuma Blaze Away v sklopu nove svetovne turneje, ki jo bo preko samostojnih koncertov in kot nosilce festivalov popeljala čez vse kontinente. Na YouTubu že lahko slišite novi singel Never Undo, seveda pa na nastopu ne bodo manjkali ostali hiti, kot so Rome Wasn't Built in a Day, Enjoy the Ride, Everybody Loves a Loser, Trigger Hippie in drugi. Še prej pa bo Ljubljano, prvič po štirih letih pod milim nebom, razplesal naš nabolj znani didžej - UMEK. UMEK se je v zadnjem času vrnil k robatemu, temačnejšemu tehnu, ki so ga navdušeno pograbile založbe Intec (Carl Cox), Form (Popof) in Tronic (Christian Smith). Teren mu bosta pripravila najprodornejši regionalni hišnik, Mike Vale, in prekaljeni ogrevalec mojstrov, kot so Luciano, Oliver Dollar, Sonny Fodera in The Magician, Urban Pfeifer. Za piko na i bo v sklopu plesnega petka prvič pri nas nastopil prvak baltske elektronske scene in znanec z vrhov lestvic, Ten Walls.
Drugi večer bo žanrsko še bolj razgiban in pisan na kožo koncertni publiki. Osrednjim gostom festivala #FUKSi 2018 bo oder v Tobačno ogreli enkatni trojček Matter, zaključni nastop je rezerviran za Sladico, vse skupaj pa bo v celoto povezal Žiga K., didžej, ki sceno kultivira tudi kot glasbeni urednik Vala 202, v preteklosti pa se je kot sonični selektor razdajal tudi na MTV in s kolegi postavil Radio Terminal.

Urbani festival ob začetku poletja je del širšega projekta, ki bo v nadaljevanju obiskal še nekaj slovenskih mest, že v sklopu glavnega dogodka pa ob izbrani glasbi ponudil marsikaj tudi za ljubitelje športa, razvajanja brbončic, umetnosti in druženja v naravi. Del celodnevnega dogajanja bodo tudi ustvarjalne in aktivne delavnice za velike in male otroke, tržnica novih in starih reči, zeleni urbani kotiček, humanitarne kulinarične kreacije iz odpadne hrane (v sodelovanju institutom SURF in društvom Food For Life), na več točkah v prestolnici pa bo #FUKSi 2018 s programskim sklopom "Mesto kot oder in igrišče" prisoten že pred samim dogodkom.

Fotografije: Marko Delbello Ocepek, Luka Kaše in arhiv organizatorja

  • 15.06.2018, 00:00
  • Tobačna mesto, Ljubljana
  • Tržaška, Ljubljana

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča

Novi katalog IKEA 2019

Švedski pohištveni gigant IKEA vsako leto v začetku avgusta predstavi katalog novosti za prihodnje leto, ki vsako leto prinesejo nove trende pri opremljanju interierja. Prve fotografije so že tu. Več

Najboljše fotografije posnete z dronom 2018

Vse več fotografov poskuša neverjetne posnetke ustvarjati s pomočjo dronov. Številni se tudi odločijo sodelovati v največjem natečaju za fotografije posnete z dronom. Letos je bilo na tekmovanje prijavljenih preko 4.400 fotografij iz 101 države. Poglejmo, katere izmed njih so prepričale žirijo. Več