Z Mercedes-Benz X tudi na dopust

Matej Jurgele
Mercedes-Benz X

Sejem CMT letos beleži 50. obletnico in velja za največji sejem, ki pokriva področje turizma in prostega časa. Koncepta bosta predstavljena v sklopu camperjev Mercedes-Benz Marco Polo, ki so zasnovani na osnovni razreda V.

»Mercedes-Benz razred X se odlično poda v naš že ustaljen prodajni program. Ponosni smo, da bomo lahko predstavili camping rešitve, ki smo jih razvili skupaj s podjetjema Tischer in Van Essa in to zgolj dva meseca po uradni predstavitvi modela X,« je dejal Volkar Mornhinweg.

Ena izmed rešitev je snemljiva nadgradnja Tischer za pickup X. Sendvič dizajn kabine ponuja spalni prostor širine 1.5 metra. Poleg tega je v kabini tudi štedilnik s 3 plinskimi gorilniki in itegrirana kopalnica s prho.

Drugi koncept pa je nekoliko bolj skopo odmerjen. Razvili so ga pri podjetju VanEssa mobilcamping in je namenjen vgradnji v nakladalni keson. Sestavlja ga izredno vzdržljiv izvlečni mehanizem s popolnoma opremljeno kuhinjo. Modul ima tudi hladilnik, pomivalno korito, ko tudi predale za jedilni pribor in krožnike. Prekriva ga pokrov iz tikovine, posebni pnevmatski amortizerji pa omogočajo dvigovanje do kota 45 stopinj.

Sejem CMT se odvija od 3. do 21. januarja v Stuttgartu.

Fotogalerija

Mercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz XMercedes-Benz X

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča