Nova seat Ibiza (2017) z mladostnim videzom

Borut Štajnaher
Nova Seat Ibiza

Uživajmo v vožnji z zvočnim sistemom BeatsAudio, panoramsko streho in številnimi funkcijami, ki jih lahko prilagodimo po svoje. Zapeljimo urbane ulice ali ujemimo nepozabna doživetja na poti iz mesta. Napredna tehnologija nove ibize je pripravljena na vse.

Ibiza je dolga 4059, široka 1780 in visoka 1444 milimetrov. To pomeni da je za 2 m krajša od prejšnje generacije, a vseeno v notranjosti ponuja več prostora. Za to je zaslužna nova MQB-A0 platforma, ki omogoča večjo medosno razdaljo. Ob povečani notranjosti je 63 litrov pridobil tudi prtljažnik, ki je sedaj s 355 litri prostora med vodilnimi v razredu.

Nova Seat Ibiza.

V notranjosti najdemo bolj kakovostne materiale, za katere pri Seatu pravijo, da so na nivoju višjih avtomobilskih razredov. Na sredini armature je sedaj nov 8 palčni zaslon, preko katerega upravljamo z informativno-zabavnim sistemom, ki je povezljiv z  Apple Car Play, Android Auto in Mirror Link sistemi, medtem ko ima klimatska naprava še naprej lastna stikala. Na preprosti, a pregledni plošči z merilniki, so številke izpisane poševno, kar je v skladu s športnim izgledom vozila.

V motorni ponudbi so za enkrat le trije 3-valjni litrski bencinski motorji 75, 95 in 115 KM, sredi poletja pa bo na voljo tudi novi 1,5 litrski TSI, ki bo razvijal zmogljivih 150 KM, nekoliko kasneje pa bodo na voljo tudi dizelski 1,6 TDI motorji. Za prenos moči skrbijo ročni 5- in 6- stopenjski menjalniki, opcijsko pa bo na voljo tudi 7-stopenjski samodejni DSG menjalnik.

Nova Seat Ibiza bo na voljo le s petimi vrati, cena pa se prične pri 11,500 evrih. Seat je končno uspel zgraditi lastno identiteto znotraj grupacije Volkwagen, Ibiza pa bo zagotovo nosilni steber v portfoliju tega španskega proizvajalca avtomobilov.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča