Kompaktno privlačen Ford EcoSport

Matej Jurgele
Ford Ecosport

Novi kompaktni športni terenec(SUV) Ford EcoSport uporabnikom prinaša izboljšano vsestranskost in zmogljivost, prefinjeno oblikovanje in dovršene tehnologije. Prvič je na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom (na voljo kasneje v 2018) za boljši oprijem na asfaltu in brezpotjih, dopolnjuje pa ga napredni novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue s 125 KM.

Prav tako prvič je na voljo športno oblikovana različica EcoSport ST‑Line s potezami oddelka Ford Performance, novi Ford EcoSport pa prinaša tudi tehnologije za pomoč vozniku, vključno s sistemom za povezave SYNC 3, tempomatom z nastavljivim omejevalnikom hitrosti in kamero za prikaz območja za vozilom.

EcoSport z izboljšano dinamiko ter robato oblikovano zunanjostjo je na voljo v 12 smelih barvah in nudi še več možnosti za osebni pečat – vključno s kontrastno barvo strehe, ki zajema tudi stebričke oken, zgornji del okvirja vrat, strešni spojler in zunanji ogledali. Na uporabnika osredotočena prestižnejša nova notranjost zagotavlja vrhunsko izkušnjo tako za voznika kot za sopotnike in pritegne z lebdečim sredinskim 8-palčnim zaslonom na dotik, ogrevanim volanom in domišljenimi rešitvami za shranjevanje, kot je nastavljivo dno prtljažnika.

“Ford je od leta 2014, ko smo model uvedli v tej regiji, v Evropi prodal več kot 166.000 kompaktnih športnih terencev EcoSport, lani pa se je prodaja povečala za 40 odstotkov,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik družbe Ford Motor Company za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. “Novi Ford EcoSport nudi uporabnikom še več sloga, udobja, zmogljivosti in izbire – funkcionalnost robatega SUV-ja uspešno združuje s praktičnostjo mestnega avta.

Novega Forda EcoSporta za Evropo izdelujejo v Fordovem proizvodnem obratu v Craiovi v Romuniji, v katerega so pri Fordu vložili 200 milijonov evrov. EcoSport se je v prodajni paleti Fordovih športnih terencev za Evropo pridružil modeloma Ford Edge in Kuga, pridružuje se še novi ‘crossover’ – Fiesta Active s potezami SUV-ja.

V Evropi je največja rast prav v segmentu športnih terencev. Število registracij SUV-jev se je v primerjavi z enakim obdobjem v prejšnjem letu povečalo za več kot 21 odstotkov, v letu 2016 pa so SUV-ji predstavljali že več kot četrtino vseh novih avtomobilov. Lani se je Fordova prodaja SUV-jev v Evropi povečala za več kot 40 odstotkov. V Sloveniji načrtujemo prodajo 30 vozil mesečno.

Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport Ford Ecosport

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Ford Mustang

Vrnitev legende

Novi Ford Mustang je še bolj aerodinamičen, hitrejši in tehnološko naprednejši, obenem prinaša še bolj športno oblikovanje,... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča

Novi katalog IKEA 2019

Švedski pohištveni gigant IKEA vsako leto v začetku avgusta predstavi katalog novosti za prihodnje leto, ki vsako leto prinesejo nove trende pri opremljanju interierja. Prve fotografije so že tu. Več

Najboljše fotografije posnete z dronom 2018

Vse več fotografov poskuša neverjetne posnetke ustvarjati s pomočjo dronov. Številni se tudi odločijo sodelovati v največjem natečaju za fotografije posnete z dronom. Letos je bilo na tekmovanje prijavljenih preko 4.400 fotografij iz 101 države. Poglejmo, katere izmed njih so prepričale žirijo. Več