BMW X4 – Daljši, širši in nižji

Matej Jurgele
BMW X4

Pri vseh različicah se moč na podlago prenaša preko 8-stopenjskeg Steptronic menjalnika. Nižje težišče in manjša masa vozila pa naj bi doprinesla k agilnosti in dinamičnosti vozila. Optimizirana je tudi aerodinamika vozila. S količnikom upora 0.30 se uvršča v sam vrh med sorodnimi modeli.

Poleg športnega podvozja je tukaj tudi športni režim krmiljenja, ki je del serijske opreme. Opcijsko je na voljo »M« športni zavorni sistem in adaptivno vzmetenje. M-Performance modeli so serijsko opremljeni z 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine, športnim zavornim sistemom in na zadnji osi s športnim diferencialom z zaporo. Med dodatno opremo spadajo tudi tripodročna klimatska naprava, prezračevani sedeži, Ambient Air Paket za aromatiziranje zraka, kot tudi ključ z zaslonom in panoramska streha.

Paket varnosti „Driving Assistant Plus“ se med drugim lahko pohvali si z novo generacijo aktivnega tempomata s funkcijo Stop and go, kot tudi sistemom za nadzor smeri, sistemom za avtomatsko zaviranje v sili kot tudi sistemom za nadzor prometa v križiščih. K omenjenemu paketu spada tudi funkcija Top View in 3D view. S pomočjo Remote 3D sistema si lahko voznik prikaže tridimenzionalno živo sliko vozila in okolice in to na pametnem telefonu. Opcijsko je na voljo tudi WLAN dostopna točna s hitro povezavo in z opcijo telefona ter brezžično polnjenje.


Fotogalerija

BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4BMW X4

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča